• Gratis ophalen en retourneren in de winkel
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language
bag
Laden...

Laarzen opmeten

Laarzen opmeten

Dames schoenen alle laarzen aangegeven wat de schachthoogte, schachtomtrek en hakhoogte is. Op deze pagina leggen we uit hoe wij deze waarde bepalen, zodat jij altijd zeker weet dat de maten die je zelf opmeet ook overeen komen met onze opgemeten afstanden. De afmetingen die Sacha op de website communiceert zijn altijd opgemeten van een laars met maat 38. Heb je dé perfecte laars gevonden? Bij Sacha kan je de schoenen online shoppen! 

De schacht is het bovenste gedeelte van de laars, vanaf je enkel tot aan de bovenkant. De schachthoogte is altijd gemeten vanaf de achterzijde van de laars, je begint aan de bovenkant van de hak en meet dan helemaal door tot aan het hoogste puntje aan de achterzijde van de laars. De hoogte van de hak telt dus niet mee met de totale hoogte van de schacht!

Bekijk alle laarzen

Laarzen opmeten

Hoe meet je de schacht omtrek?

De omtrek van de schacht is de grootst meetbare omtrek rondom de schacht van de laars. Dus bij korte laarzen is dat vaak aan de bovenzijde van de laars, heb je hoge laarzen, dan is vaak bij de kuiten. Let er hier ook op dat het materiaal of afwerking van de laars bepalend is. Als de laars een elastiek heeft is de laars nog rekbaar bij de schacht, als de laars van strech materiaal is gemaakt kan dit ook meer speling betekenen. Let ook op bij wolgevoerde laarzen, bij deze kun je vaak beter een cm extra rekenen.

 

Hoe meet ik de hakhoogte?

De hak wordt altijd vanaf de achterkant van de laars of schoen gemeten, ongeacht wat voor hak het is. Heeft de schoen een plateau zool? Reken dan de hoogte van het plateau erbij.

Laarzen opmeten