• Gratis verzending vanaf €49,95
  • Gratis terugsturen
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language
bag
Laden...

ALLEEN DEZE WEEK 20% EXTRA KORTING OP SALE SANDALEN & INSTAPPERS | SHOP DAMES EN HEREN>

ALLEEN DEZE WEEK 20% EXTRA KORTING OP SALE SANDALEN & INSTAPPERS | SHOP DAMES EN HEREN>

leren schoenen schoonmaken

HOE MOET IK MIJN LEREN SCHOENEN SCHOONMAKEN?

Je loopt met je leren chelsea Boots perongeluk door een plas water omdat het buiten keihard regent. Ongeacht het weer trek je deze schoenen toch maar aan omdat ze zó amazing staan onder je perfecte outfit! Eenmaal binnen zijn ze helaas niet meer mooi als voorheen. Hoe maak je je geliefde leren chelsea Boots schoon, zodat ze er weer tip top uitzien? Leren schoenen staan bekend om de betere kwaliteit dan de imitatieleer. Dit is goed te zien in het bedrag die je aan deze schoenen uitgeeft. Helemaal niet erg natuurlijk, want ze gaan lang mee! Het schoonmaken en het onderhouden kent een aantal tips en tricks om je favoriete schoenen zo lang mogelijk mooi te houden om eindeloos ervan te genieten.

bekijk alle leren schoenen
leren schoenen schoonmaken

POETS POETS POETS!

Om goed te bepalen hoe je je geliefde leren laarzen of schoenen schoonmaakt, is het noodzakelijk om te weten wat voor leer het is. Ook is het belangrijk om te weten welke vlekken het zijn. Een water vlek heeft namelijk een andere behandeling nodig dan een schimmelvlek. Als het leer bevlekt is met watervlekken kun je het beste vaseline gebruiken om dit weg te poesten. Gebruik daarna een wollen doek om de vaseline eraf te vegen. Voor andere vlekken als schimmel en vet vlekken zijn hardnekkige stoffen noodzakelijk. Zo zijn bijvoorbeeld terpentine en alcohol de perfecte vlekkenverwijderaars.

HET ONDERHOUDEN

Draag je leren schoenen zoals laarzen niet al te vaak want dit zorgt ervoor dat de transpiratievocht zich ophoopt in de schoen. Als je elke dag dezelfde leren schoenen draagt raakt het geen vocht kwijt. Wissel dus af! Om de kleur en soepelheid van het leer te behouden is het noodzakelijk om je schoenen regelmatig te poetsen. Doe dit niet met een borstel met harde haren maar gebruik een speciale schoenenborstel. Deze borstels bevatten zachte haren zodat je het leer niet beschadigd. Smeer niet te veel schoenpoetscréme op de schoen! Te veel crème zorgt ervoor dat het leer niet meer kan ademen.

bekijk alle onderhoudsproducten
leren schoenen schoonmaken