• Gratis terugsturen
  • Gratis verzending vanaf €49,95
  • 14 dagen bedenktijd
Country/Language
bag
Laden...

ALLEEN DEZE WEEK 20% EXTRA KORTING OP SALE SANDALEN & INSTAPPERS | SHOP DAMES EN HEREN>

ALLEEN DEZE WEEK 20% EXTRA KORTING OP SALE SANDALEN & INSTAPPERS | SHOP DAMES EN HEREN>

schoenen schoonmaken suede

SUÈDE SCHOENEN SCHOONMAKEN, ZO DOE JE DAT!

Let’s be honest: suède schoenen zijn prachtig, maar soms moeilijk schoon te krijgen. Dit seizoen komen onze favoriete items - overknee laarzen, enkellaarsjes en platform sneakers - voorbij in suède uitvoering, en het liefst dragen we ze elke dag. Suède kenmerkt zich aan de zachte haartjes. Dit materiaal straalt natuurlijk luxe uit, maar kan ook snel beschadigen. Wij geven je dé tips om suède schoenen schoon te maken (en te houdenn).

TIPS SCHOENEN SCHOONMAKEN

Je favoriete suède laarzen of veterschoenen hebben heel wat te verduren tijdens de regenachtige winterse dagen in Nederland. Hoe hard je ook je best doet, vroeg of laat worden ze vies. Zelfs in de zomer zijn je suède schoenen niet altijd veilig van de verschillende weersomstandigheden. Ladies & gentlemen laat je niet uit het veld slaan! Sacha’s Oma tips zorgen ervoor dat jouw suède schoenen de winter én de zomer doorkomen. Kijk snel hieronder voor de ultieme DO & DON’TS voor jouw suède shoes. Let’s go!

bekijk alle suède schoenen
schoenen schoonmaken suede

OMA’S TIPS OM SUÈDE SCHOON TE MAKEN

  • Droog brood: Een (vet-)vlek in suède? Borstel het vlekje met droog brood. Het brood neemt het vet op.
  • Stomen: Stomen werkt perfect! Reinig suède door te stomen. Kook een pannetje water en stomen maar. De suède kleur krijgt meteen een opleving!
  • Kamertemperatuur opdrogen: Bij slecht weer droog je schoenen op kamertemperatuur en borstel met een speciale schoenenborstel vervolgens over de suède heen om het zachter te maken. Als je suède schoenen zijn verregend gaan de haartjes plat staan. Door ze zacht te borstelen met een suède borstel, borstel je alle haartjes weer omhoog. Let op! Veeg altijd één richting op met de borstel.
  • Gommetje: Wanneer je een vlek hebt is een vlakgom ook je redmiddel. Druk een vlakgom op het plekje, wrijf rustig heen en weer en klaar is kees.
schoenen schoonmaken suede

Schoonmaken do’s and don’ts

DO’S

  • Voordat je je nieuwe schoenen gaat dragen is het belangrijk dat je een beschermende spray gebruikt. Hiermee voorkom je vlekken en slijtplekken. Volg de instructies op de spuitbus voor het optimale resultaat. Laat de schoenen na het sprayen een paar uur drogen. Sacha schoenenwinkels verkopen verschillende suède onderhoudsmiddelen, waaronder de perfecte spray.

DON’TS

  • Het is NOT DONE om suède schoenen schoon te maken met water en zeep. Dat maakt het alleen maar erger.
  • Ook is het GEEN goed idee om verregende suède schoenen op te drogen onder de verwarming. Het suède wordt hard en je schoenen kunnen hierna meteen door naar de vuilnisbak.

Nu weet je wat je te doen staat wanneer je suède schoenen vies worden. Regel 1: voorkom door de schoenen goed in te spuiten voor gebruik. Dus wacht niet te lang met het onderhouden van je suède herenschoenen of damesschoenen!

Succes suède lovers!

schoenen schoonmaken suede