Doorgaan naar artikel

Tax-free shopping / BTW-teruggave.

Wat is Tax-free shopping?

Op je meeste Nederlandse en Belgische aankopen betaal je een bedrag van 21 procent aan btw (belasting toegevoegde waarde). Dit bedrag is verwerkt in het aankoopbedrag.
Niet-EU-burgers kunnen in aanmerking komen om het btw-bedrag terug te krijgen. Wij werken hiervoor samen met vatfree.com. Registreer jezelf op www.vatfree.com, of download de app voor IOS en Android, en doorloop deze drie stappen:

  1. Vraag bij aankoop een factuur op naam, buitenlands adres en paspoortnummer of vraag een tax-free form waarop u de gegevens kunt toevoegen;
  2. Ga vóór vertrek uit de EU naar de Douane om uw facturen te laten afstempelen;
  3. Registreer je afgestempelde aankoopfactuur op www.vatfree.com of via de app voor btw-teruggave en stuur ze op naar het volgende adres:

vatfree.com
P.O. Box 37234
1030 AE Amsterdam
The Netherlands

Vatfree.com regelt de terugbetaling aan btw en neemt contact met u op via e-mail. Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.vatfree.com of telefonisch via +31 88 828 37 33

Let op: Om in aanmerking te komen voor btw-teruggave geldt een minimum aankoopbedrag. In Nederland en België is dit €50, in Duitsland is dit €25.

Tax-free shopping voor militairen (in Nederlandse winkels)

Ook als Militair gestationeerd binnen de EU kom je in aanmerking om het btw-bedrag over je aankopen terug te krijgen. Registreer jezelf op www.vatfree.com en doorloop deze drie stappen:

  1. Vraag bij aankoop om een ‘Customs Tax Invoice’;
  2. Laat de ‘Customs Tax Invoice’ afstempelen bij je militaire basis;
  3. Stuur je afgestempelde ‘Customs Tax Invoice’ met de aankoopbon en een kopie van je blauwe ID-kaart (digitaal) op naar vatfree.com.

Vatfree.com regelt de rest en neemt contact met je op voor de terugbetaling.

Adres:
vatfree.com administration
P.O. Box 37234
1030 AE Amsterdam
The Netherlands

Let op:

  • Alleen artikelen vanaf €46 inclusief btw komen in aanmerking voor teruggave. Niet alle goederen komen in aanmerking: informeer hiernaar bij je Militaire basis.
  • Alléén winkels met een speciale vergunning kunnen een ‘Customs Tax Invoice’ uitgeven. Informeer vooraf of de winkel waar je aankopen wilt doen of deze de mogelijkheid heeft een ‘Customs Tax Invoice’ te verstrekken.

Tax-Free shopping voor diplomaten (in Nederlandse winkels)

Wanneer je de diplomatieke status heeft - en woonachtig bent in de EU - kun je onder bepaalde voorwaarden ook belastingvrij winkelen. Informeer hiernaar bij je ambassade en de Belastingdienst. Je kunt een OB100 formulier opvragen bij de Belastingdienst en deze na het verrichten van aankopen terugsturen naar de Belastingdienst voor verwerking.

Onze service partner VATFREE.com

Met vatfree.com kun je over al je aankopen gemakkelijk de BTW terug vragen. Vatfree.com, in 2008 opgericht door de founders van Booking.com, regelt maandelijks de btw-teruggave voor duizenden reizigers en retailers. Meer informatie vind je op www.vatfree.com